Farelerde nikotin ile indüklenmiş lokomotor duyarlılaşma üzerine L-namein etkileri - Ulusu, Umut; Uzbay, İ. Tayfun; Karakaş, Sirel (Journal of Dependence, 2003)
Amaç: Bu çalışmanın amacı; nitrik oksit sentaz (NOS) inhibitˆr¸ olan NG-nitro-arginine-methyl-ester (L-NAME)íin, farelerde nikotinle uyarılmış lokomotor duyarlılaşma üzerindeki etkisini incelemektir. Böylece, nikotinle uyarılmış lokomotor duyarlılaşmada ve/veya nikotin bağımlılığında nitrik oksit (NO)1n olası katkısı değerlendirilebilecektir.Yöntem: «alışmalarda denek olarak erişkin dişi Swiss- Webster fareler kullanılmıştır.
Keywords: Nikotin; lokomotor duyarlılaşma; nitrik oksit; L-NAME; fare