Yatarak tedavi gören alkol bağımlıları için örnek bir tedavi programı - Kalyoncu, Ayhan; Mırsal, Hasan; Pektaş, Özkan; Şatır, Tulga; Serez, M.; Beyazyürek, Mansur (Journal of Dependence, 2000)
Alkol bağımlılığı ve alkol kötüye kullanımı genel populas- yonda oldukça sık görülen mental bozukluklardır. Bir yıllık bir süre içinde “ Alkol İlişkili Bozukların” yaklaşık %7.5’inin hastalık düzeyinde olduğu kabul edilmektedir. Alkolle ilişkili bozuklukların “hastalık olma” özelliklerinin yanında toplumsal, sosyal, kültürel, ailevi,hukuki,politik boyutlarının da olması bu bozuklukların tedavilerinin de kendilerine özgü bir bağlamda ele alınmalarını gerektirmektedir. Bu yazıda, dünyadaki değişik tedavi programları dikkate alınarak ülkemiz koşullarına göre yapılandırılmış Anatolia Alkol Tedavi Kliniğimin tedavi programı anlatılmıştır.
Keywords: Bağımlılık; Alkol; tedavi