Kokain kullanım bozukluğunda birbirini takip eden iki sürecin değerlendirilmesi - Şatır, Tulga Tolun; Kalyoncu, Ayhan; Pektaş, Özkan (Journal of Dependence, 2000)
Kokain kullanım bozukluğu, maddeyi kullanma ve bırakma dönemlerinden oluşan ve hayat boyu devam eden bir rahatsızlıktır. Birbirini takip eden bu iki dönem arasında biyolojik, psikolojik ve sosyal farklar mevcuttur. Her iki döneme ait laboratuar ve klinik çalışmalar gelecekte hastalığın tedavisiyle ilgili önemli gelişmeler olabileceğini düşündürmektedir.
Keywords: kokain; bağımlılık; madde