Karbamazepinin olası kötüye kullanımı: olgu sunumu - İnanç, Leman and Altıntaş, Merih and Yazla, Ece (Journal of Dependence, 2016)
Karbamazepin psikiyatrik bozukluklardaki agresyonun azaltılmasında kullanılmaktadır. Karbamazepin reçete önerisi dışında kullanımı veya kötüye kullanım potansiyeli olan bir ilaç olarak bilinmemektedir. Geçmiş literatürde karbamazepinin kötüye kullanım potansiyelinden bahseden sadece bir olguya rastladık. Bu yazıda, Türkiye’de karbamazepin kötüye kullanımı olan bir olgu sunulmaktadır. Bu ilacın, önerilen dozun dışına çıkmakla başlayıp kötüye kullanım şeklinde devam edildiği düşünülmektedir. Bu olgu, karbamezapinin reçete önerisi dışında kullanma eğilimi veya kötüye kullanım riski olduğunu göstermektedir.