Bağımlılığın genetiği - Abay, Ercan; Ateş, İbrahim (Journal of Dependence, 2001)
Moleküler genetik alanında kaydedilen önemli gelişmeler sonucunda, psikiyatrik bozuklukların genetik yönlerine olan ilgi artmaktadır. Alkol, sigara ve diğer psikoaktif madde bağımlılığının genetik yönleri son yıllarda çalışılmış ve aday genlerle ilgili önemli bilgiler edinilmiştir. Bu gözden geçirme yazısında, bağımlılık davranışında önemli rol oynayan dopaminerjik sistem; bağımlılığın genetiği üzerine insan ve hayvan çalışmaları ve "ödül eksikliği sendromu"ndan söz edilmektedir.