Panik bozukluktan kaçınma davranışı olarak alkol bağımlılığı: bir vaka - Karaaziz, Meryem; Baştuğ, Bahar; Sökmez, Tijen (Journal of Dependence, 2015)
Panik bozukluk ve alkol kullanım bozukluğu birlikte görülme sıklığı yüksek iki ayrı ruhsal bozukluktur. Özellikle son 50 yıldır bu iki tanının birbirleriyle ilişkili olduğu gündeme gelmiş ve aralarındaki ilişki “self medikasyon” (kendi kendini tedavi) terimi ile açıklanmıştır. Bu yazıda panik atak sonrası self medikasyon amaçlı alkol kullanımının projektif teknikler ile değerlendirilmesini içeren bir olgu sunulmuştur.